OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

                                                                                                  OKULUMUZUN TARİHÇESİ

           Yukarı Peçenek İlkokulu  1936 yılında kerpiç bir bina olarak yapılmıştır.O yıl toplam 25 öğrencisi ile 1. sınıftan 5. Sınıfa kadar birleştirilmiş sınıfta eğitim-öğretime geçmiştir

           1954 yılında aynı bahçe içine  bir bölümü öğretmen lojmanı olarak kullanılan tek katlı betonarme okul binası inşa edilmiş, ancak  mevcut okul binası artan öğrenci sayısı karşısında yetersiz kalınca, lojman bölümü de derslik olarak kullanılmaya başlamıştır.

           1980 yılına gelindiğinde okulun iki dersliği üç öğretmeni ve 70 öğrencisi vardı.1992 yılında ise aynı bahçe içine iki derslikli tek katlı bir  bina ile iki oda bir salondan oluşan öğretmen lojman binası eklenmiştir. Bu  yeni yapılan iki derslikten birisi 2008 yılından öğretmenler odası olarak faaliyet göstermektedir.

            2012 yılı itibariyle birleştirilmiş sınıf düzeninde 1. kademeye (1- 5. sınıf)  eğitim veren Yukarı Peçenek İlkokulu’nda okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesi ile birlikte öğretmen lojmanı 2010-2011  yılında anasınıfına dönüştürülmüş, 16 öğrencisi ile anasınıfı hizmete sunulmuştur.2012-2013 eğitim-öğretim yılında uygulamaya konan 4+4+4 eğitim sistemi gereğince 5. sınıf öğrencileri taşımalı olarak Karapürçek’teki okullara gittiği için okulun adı değişerek Yukarı Peçenek İlkokulu olmuştur.

           2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında ise okulumuz,  üç dersliği ve bahçesinde yer alan öğrenci tuvaletleri ile  , okul öncesi  ve birleştirilmiş sınıflı  ilkokul olarak üç ayrı girişi olan bağımsız  tek katlı sobalı binalarında, eğitim - öğretim faaliyetine devam etmektedir.

 

 

 

 




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi